Home is where the Wi-Fi is

Een titel die op het lijf geschreven staat, want wat is Xelfine zonder internet verbinding. Het mooie hiervan is dat wij ongeacht de locatie klaar kunnen staan voor de dienstverlening van onze fans.

Er bestaan nog steeds veel mythes rondom thuiswerken. Zo zou er minder worden gepresteerd en zitten we massaal te Netflixen, maar dat blijkt niet waar te zijn, in tegenstelling zelfs.

Onderzoek wijst uit dat thuiswerkers zich thuis beter kunnen concentreren (77 procent) en effectiever werken (78 procent). Thuiswerkers nemen minder pauzes en werkonderbrekingen. Daarnaast denkt de medewerker vaak ook nog makkelijker: “ik heb dit zo af, en ach, ik hoef toch niet naar huis te rijden”.

Ook verbetert de werk-privébalans, bijvoorbeeld omdat ouders hun kinderen gemakkelijker van school kunnen halen zonder dat ze gestrest de laatste werkzaamheden afronden. Bovendien wijst het uit dat zowel flexibel- als thuiswerken niet alleen goed is voor de productiviteit binnen het bedrijf, maar ook zorgt voor een betere gezondheid van de werknemers. Ze hebben een grotere loyaliteit, het personeelsverloop lager en gaat er minder geld naar huur- schoonmaak- en andere huisvestingskosten. (bron: intermediair)

Griepepidemie

Griepepidemie of niet, bijna 75 procent van de Nederlanders blijkt zich niet ziek te melden als ze griep hebben. Nederlanders hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en dit zien we terug in de cijfers van het ziekteverzuim. Dankzij het thuiswerken weten we de schade te beperken. Cijfers laten zien dat het ziekteverzuim bij medewerkers die regelmatig thuiswerken 3,4 procent lager ligt dan het landelijk gemiddelde.

Kortom, genoeg positieve punten om het thuiswerken te motiveren. En vergeet niet, de werkvloer zal niet verdwijnen, maar het alternatief is er. Thuiswerken heeft de toekomst. Of we nou in het buitenland zitten, in ons eigen huis of op kantoor, zolang er Wi-Fi is staat niets de dienstverlening naar onze fans in de weg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *