Blue Monday

Het is vandaag Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar. Mocht je deze dag inderdaad moeizaam vinden, dan zijn hier 5 tips om het allemaal beter te maken.

1. Ga naar buiten

Ja, het is koud. Maar er is niets zo goed voor je dan frisse, ijskoude lucht. Al helemaal nadat je drie uur in een bedompte kantoortuin hebt gezeten en je dat gestaar naar het beeldscherm helemaal zat bent. Dus sla die sjaal om en trotseer de elementen. Wedden dat je na een half uur weer helemaal opgefrist – en met een rode neus – achter je computer zit?

2. Boek je zomervakantie of ga online shoppen

De reiswereld weet dat jij in januari of februari vaak op zoek gaat naar een zomerbestemming, dus daar spelen ze lekker op in met allerlei aanbiedingen. Boek vandaag je vliegtickets, dan heb je meteen iets om naar uit te kijken. En als je klaar bent, kun je meteen even online gaan shoppen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 40 procent van de werknemers zijn kleding koopt tijdens kantooruren.

3. Ga op zoek naar iets dat je aan het lachen maakt

Vraag die ene grappige collega of hij een leuke mop kan vertellen.

4. Luister naar muziek

Gewoon met oortjes in of een koptelefoon op, zodat je andere mensen er niet mee lastig valt. Tenzij het bij jou op het werk oké is om gewoon de radio aan te zetten en af en toe hard mee te zingen. Niets dat je zo opvrolijkt als luisteren naar je favoriete muziek.

5. Negeer Blue Monday gewoon

Want eigenlijk slaat het nergens op, zo’n dag waarop je chagrijnig moet zijn. Neem het hele fenomeen met een korreltje zout en doe gewoon alsof het een normale dinsdag is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *